Raadsvoorstel sportpark Elsenburg

25 januari 2021

In de vergadering van dinsdag 19 januari besprak het forum `samenleving` het raadsvoorstel voor de herinrichting van het sportpark Elsenburg waar hockeyvereniging RHC en wielervereniging de Spartaan hun plek hebben. Het raadsvoorstel voorziet in een vernieuwing van het derde veld en een zeer gewenst nieuw vierde veld voor RHC, een herinrichting van het wielerparcours en het mountainbike parcours voor de Spartaan. Ook de fietscrossvereniging FCCR kan verhuizen naar het sportpark, waar hun baan wordt voorzien van startheuvels die voldoen aan de internationale eisen. Daarnaast zullen, na goedkeuring van de raad voor dit voorstel, verdere besprekingen gaan plaatsvinden voor een gezamenlijke accommodatie voor de 3 verenigingen met ruimte voor maatschappelijke partners. Mochten de partijen er niet uitkomen dan blijft RHC gebruik maken van zijn huidige accommodatie en krijgen de fietsclubs een adequaat gezamenlijk clubhuis. Een voorstel voor een gezamenlijke accommodatie of de terugvaloptie naar 2 accommodaties zal mogelijk nog dit kwartaal voorgelegd kunnen worden aan de raad.

Onze fractie heeft er in oktober, bij het verstrekken van het investeringskrediet, op aangedrongen dat er voor alle verenigingen een sportpark moest komen waarbij ze allemaal een sportieve stap voorwaarts kunnen maken en er een accommodatie of accommodaties met maatschappelijk component zou komen.

Deze standpunten heeft de fractie dinsdag 19 januari nogmaals herhaald. We hebben daarnaast wat verduidelijkende vragen gesteld aan de wethouder om er zeker van te zijn dat als wij akkoord geven op dit raadsvoorstel, niemand met lege handen komt te staan en de herinrichting een bijdrage kan leveren aan het sportieve en maatschappelijke nut van sportverenigingen. Immers: Sport verbindt en draagt bij aan een goede gezondheid en als je gezond bent, draagt het bij aan je algemene welzijn.

Tijdens de raadsvergadering van 2 februari werd dit raadsvoorstel met 18 stemmen voor en 13 tegen aangenomen. Door deze besluitvorming zal een stap voorwaarts gemaakt worden en verwachten we op korte termijn ook een uitgewerkt plan voor de gezamenlijke accommodatie voor de 3 verenigingen.