Extra aandacht voor praktisch geschoolden in Economische Visie

Door Erik van der Veer op 24 februari 2023

PvdA vraagt meer aandacht voor laagdrempelige- en praktisch geschoolde arbeid in de Economische Visie ‘Rijswijk Onderneemt’

Tijdens de vergadering van 21 februari heeft de gemeenteraad van Rijswijk met grote meerderheid ingestemd met de economische visie “Rijswijk Onderneemt”.

Met deze economische visie geeft het college aan hoe zij tot 2030 vorm gaat geven aan de Rijswijkse economie. Denk hierbij aan groei van werkgelegenheid en ruimte voor bedrijven, waarbij grote kansen liggen voor bedrijven in de techniek, energietransitie en innovatie.

Wat betreft de werkgelegenheid heeft de PvdA extra aandacht gevraagd voor laagdrempelige-  en de praktisch geschoolden arbeid -de handjes- met daarbij een belangrijke rol voor het Rijswijks werkcentrum als samenwerkingspartner. Dit alles resulteerde tot een amendement (aanpassing) welk wij samen met andere partijen hebben ingediend.

Want de PvdA vindt het erg belangrijk dat in een snelgroeiende gemeente als Rijswijk iedereen mee kan blijven doen! Hierbij zullen wij ons sterk blijven maken voor goed praktijkgericht onderwijs en de samenwerking hierin met het bedrijfsleven.

Een tweede amendement waarbij extra aandacht werd gevraagd voor bedrijven die zich inzetten voor duurzaamheid en welzijn heeft het helaas niet gehaald.

De wethouder van Economische Zaken gaat de komende periode hard aan de slag om verder uitwerking te geven aan deze economische visie.

De PvdA  blijft opkomen voor inwoners, werknemers en werkgevers in Rijswijk

Erik van der Veer
raadslid

Economische visie 2030 – Rijswijk Onderneemt

Amendement ‘goed werk voor praktisch geschoolden in Rijswijk’

Amendement ‘gezondheid en duurzaamheid voorop bij bedrijven in Rijswijk’

 

 

Erik van der Veer

Erik van der Veer

Geboren (1964) en getogen Rijswijker, sociaal democraat in hart en nieren. Als vrijwilliger voor de zwemvereniging, als coördinator van de buurtpreventie en als bestuurslid van de bewonersorganisatie Oud-Rijswijk dagelijks actief in en voor de stad. Op zeer jonge leeftijd kreeg ik interesse in de Rijswijkse politiek. Met een vader als wethouder is dat niet zo

Meer over Erik van der Veer