Bewegingslessen zijn geen remedie

Door Wil van Nunen op 12 september 2020

Zoals bekend hebben we vorig jaar juli met ruime meerderheid in de raad een motie aangenomen om de groepen met een uitkering in trede 1 en 2, die nauwelijks nog kans hebben op uitstroom naar de arbeidsmarkt, te begeleiden naar participatie. Er is volgens afspraak na de zomer (2019) een peiling onder de doelgroep gehouden met de vraag wat ze missen en waar ze mee geholpen kunnen worden. Deze groepen in trede 1 en 2 worden eigenlijk nu met rust gelaten door de gemeente, terwijl ze aangeven graag meer sociale contacten te willen, meer mee te willen doen.

De gemeente ‘lost’ dit voorlopig op door ze meer bewegingslessen aan te bieden. Volstrekt onvoldoende voor onze fractie, want we hebben een raadsmeerderheid achter ons staan voor een echt participatietraject. We gaan hierover met de wethouder binnenkort in debat. De inzet is om bij het College aan te dringen op het nakomen van beloften en extra middelen in de nieuwe begroting vrij te maken.

Wil van Nunen

Wil van Nunen

Ik ben Wil, en ik wil nu net als toen ik meer dan tien jaar geleden als raadslid voor de PvdA begon, een rechtvaardig Rijswijk. Al veel bereikt… De PvdA in Rijswijk is één van de oudste van het land: al meer dan 110 jaar zetten we ons in voor een sociaal Rijswijk waar iedereen

Meer over Wil van Nunen