Raadslid

Wil van Nunen

‘Dromen en doen: een combinatie die me bevalt’

De bovenstaande uitspraak van Lodewijk Asscher op het PvdA-partijcongres in februari 2016 spreekt mij heel erg aan.
In de afgelopen (bijna) acht jaar heb ik als raadslid en daarna fractievoorzitter (vanaf 2014) van de Rijswijkse PvdA altijd geprobeerd om sociaaldemocratische idealen en de realiteit met elkaar te verbinden. De uitgangspunten in ons eigen partijprogramma zijn de basis. Daarnaast heb ik ook altijd goed om me heen gekeken hoe je samen met andere partijen resultaten kunt boeken. En na 12 jaar (2002-2014) in de coalitie te hebben gezeten, was het voor onze fractie best wel even zoeken naar de invulling van een oppositierol.

Ik ben er trots op, dat we zichtbaar hebben meegewerkt aan het socialer maken van Rijswijk, zodat meer mensen kunnen meedoen. Zo is onlangs, mede op ons initiatief, het Armoedepact met maatschappelijke partners gesloten. Ook start in 2018 een traject met meer training en coaching -op maat- voor oudere werkzoekenden. Hier heb ik persoonlijk erg mijn best voor gedaan.
Mijn inspiratie en input haal ik uit de gesprekken die ik in Rijswijk met inwoners en professionals voer. De gesprekken tijdens bv. een koffie-ochtend in de wijk, met mantelzorgers, of op het Rijswijks Werk Centrum (RWC) zijn voor mij de basis voor mijn politiek handelen. Daarbij is de PvdA de partij die het beste past bij mijn beeld van een rechtvaardige samenleving, waarbij iedereen erbij hoort en mee kan doen.

Mijn zoon van inmiddels 19 jaar is in Rijswijk opgegroeid en via hem zag en hoorde ik hoe voorzieningen in Rijswijk voor de jeugd zijn geregeld. Als ZZP-er ben ik als adviseur/trainer werkzaam in grote landelijke trajecten voor onderwijs en cultuur. Omdat ik het in dat werk steeds drukker krijg, wil ik de komende tijd graag voor de PvdA in Rijswijk door maar niet als lijsttrekker.  Het werk is nog niet af. Zo ligt er nog een mooie uitdaging om wonen en zorg meer met elkaar te verbinden zodat ouderen elkaar gemakkelijker kunnen ontmoeten.

Ik vraag uw steun om na maart 2018 onze mooie gemeente nog socialer te maken. In een betrokken samenleving kijken we naar elkaar om. We zorgen ervoor dat inwoners die niet zelf de kansen kunnen pakken, geholpen worden om het beste uit zichzelf te halen.

Wilt u met mij in gesprek? Bel of mail gerust. Graag tot ziens!