“Morgen gaat het gebeuren”

Door Erik van der Veer op 20 juni 2022

“Morgen gaat het gebeuren”

Na een jaar van vergaderen, schrijven, kandidaatstelling , verkiezingen en onderhandelen wordt morgen het nieuwe college van Rijswijk geïnstalleerd. Er komt een college van Beter voor Rijswijk, GroenLinks, D66, VVD en PvdA.

Dat is een mooi behaald resultaat voor ons als PvdA met een wethouder voor oa Volkshuisvesting en Armoedebestrijding. Onze onderhandelaars Gijs van Malsen en Wil van Nunen mogen wat trots zijn wat zij hebben weten te bereiken in het tot stand gekomen collegeprogramma 2022-2026. Met daarbij onze eigen Gijs van Malsen als kandidaat wethouder met oa de portefeuille Volkshuisvesting en Armoedebestrijding.

Voor mij zelf betekent het dat ik opnieuw zal worden beëdigd als gemeenteraadslid voor de Partij van de Arbeid in de Rijswijkse gemeenteraad iets waar je voor je aan dit proces weer begint stilletjes op hoopt.

Na de verkiezingen van maart jl. is de PvdA voortvarend aan de slag gegaan. Gijs en Wil vormde de PvdA gemeenteraadsfractie en werden daarbij ondersteund door Max Stuijfzand en mij zelf als fractiemedewerkers. Overigens mag ik daarbij de steun van ons bestuur en onze leden (afdeling) niet vergeten.

Ondertussen volgen wij een druk en mooi inwerkprogramma voor de nieuwe raadsleden en fractiemedewerkers en werd er vanzelfsprekend vergaderd in de verschillende forum- en raadsvergaderingen.

Maar dat niet alleen, zo vind ik het erg belangrijk om niet alleen op dat gemeentehuis rond te hangen maar ook juist zichtbaar en aanspreekbaar in de buurt, wijk en stad aanwezig te zijn. En ook dat zullen we blijven doen. Want ik kan alleen maar mijn werk als raadslid goed doen als ik weet wat er leeft in onze samenleving en onder de inwoners van Rijswijk.

Wil je me iets meegeven of eens van gedachte willen wisselen om het beste voor ons Rijswijk te bereiken? Stuur mij dan even een berichtje via: [email protected]

En voor nu, nog een nachtje slapen……..

Erik van der Veer

 

Erik van der Veer

Erik van der Veer

Geboren (1964) en getogen Rijswijker, sociaal democraat in hart en nieren. Als vrijwilliger voor de zwemvereniging, als coördinator van de buurtpreventie en als bestuurslid van de bewonersorganisatie Oud-Rijswijk dagelijks actief in en voor de stad. Op zeer jonge leeftijd kreeg ik interesse in de Rijswijkse politiek. Met een vader als wethouder is dat niet zo

Meer over Erik van der Veer