Gelijke kansen voor ieder kind met een aanpak taal- en leesplezier thuis

Door Wil van Nunen op 18 februari 2021

Op 16 februari presenteerde PvdA Rijswijk een actieplan om taal- en leesplezier van jonge kinderen (en hun ouders) thuis te stimuleren.

Lezen is leuk, vergroot de woordenschat enorm en draagt bij aan gelijke kansen op school en in de toekomst van kinderen. Een goede start verdient elk kind.

De school kan het niet alleen. Daarom zijn gemeente, bibliotheek en scholen samen met ouders aan zet.

Een ambitieus Rijswijks onderwijskansenbeleid is hierbij een voorwaarde. Wethouder Johanna Besteman zei blij te zijn met het initiatief van de PvdA en gaat serieus onze actiepunten bestuderen.

We wachten op de opvolging vanuit het College. In ieder geval hebben meerdere partijen op dinsdagavond 16 februari in de Forumvergadering gepleit voor een ambitieuzer onderwijsachterstandenbeleid. Zeker in deze tijd, waarin achterstanden en vertraging bij groepen leerlingen alleen maar oplopen. De wethouder zegde toe dat ze de handschoen oppakt en met een nieuw onderwijsbeleidsplan komt.

De PvdA denkt hier graag actief in mee.

Lees hier het hele actieplan: actiepplan thuis voorlezen

Wil van Nunen

Wil van Nunen

Ik ben Wil, en ik wil nu net als toen ik meer dan tien jaar geleden als raadslid voor de PvdA begon, een rechtvaardig Rijswijk. Al veel bereikt… De PvdA in Rijswijk is één van de oudste van het land: al meer dan 110 jaar zetten we ons in voor een sociaal Rijswijk waar iedereen

Meer over Wil van Nunen