AZC

Door Wil van Nunen op 19 september 2021

Samen met Groen Links diende ik een motie in om gehoor te geven aan het verzoek van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers om het asielzoekerscentrum aan de Lange Kleiweg langer open te houden. Landelijk is er een groot tekort aan opvangplaatsen voor asielzoekers, en alleen al daarom is het heel onlogisch om nu het AZC in Rijswijk, met ruim 500 plaatsen te sluiten. Weliswaar is het de bedoeling het terrein waar het AZC nu gevestigd is te gaan gebruiken als bouwterrein wanneer de A4 overkapt wordt, maar dat project is een paar jaar uitgesteld. Gedurende die tijd zou sluiting betekenen dat Rijswijk jaarlijks ruim € 250.000 aan huurinkomsten misloopt.

Het verzoek van het COA om het AZC langer open te houden wordt ondersteund door diverse Rijswijkse organisaties en door de Zuid-Hollandse Commissaris van de Koning. In mei van dit jaar nam de Rijswijkse gemeenteraad een motie aan waarin er op werd aangedrongen het AZC te sluiten, nu per 1 november de bestuursovereenkomst met het COA afloopt.

20210919 Verzoek COA aan gemeente Rijswijk om verlenging bestuursovereenkomst AZC d.d. 13-09-2021

20210919 Motie – Langer openhouden azc Rijswijk

 

copyright headerfoto: Inge van Mill / COA

Wil van Nunen

Wil van Nunen

Ik ben Wil, en ik wil nu net als toen ik meer dan tien jaar geleden als raadslid voor de PvdA begon, een rechtvaardig Rijswijk. Al veel bereikt… De PvdA in Rijswijk is één van de oudste van het land: al meer dan 110 jaar zetten we ons in voor een sociaal Rijswijk waar iedereen

Meer over Wil van Nunen