Merel van Rooy kandidaat voor Provinciale Staten Zuid-Holland

30 januari 2023

Zuid Holland eerlijk, groen en mooi: stem op Merel van Rooy (PvdA Zuid Holland, plek 32)

Ik wil groen en sociaal

Ik stel me verkiesbaar omdat we geen tijd te verliezen hebben. Ik wil dat we haast maken met de maatschappij van de toekomst: meer ruimte voor natuur en biodiversiteit, meer ov en deelmobiliteit, meer sociale woningen met groene daken en gevels. Buurten waar kinderen fijn kunnen spelen en waar we elkaar kunnen ontmoeten in levendige buurthuizen en bibliotheken.

In plaats van grijs en ieder voor zich

We kunnen ons niet permitteren ‘grijze’ keuzes te maken bij herinrichting van wegen, buurten en steden: die keuzes maken we voor de komende veertig jaar! Ik heb twee kinderen en een derde op komst, de urgentie voor groen en sociaal voel ik voor hen.

We kunnen nú kiezen voor minder auto’s, stinkende scooters en grijs asfalt. Meer wandelpaden en natuur. Kiezen voor ov of de fiets boven auto moet lonen in snelle reistijd en kosten. In Zuid-Holland, specifiek in Rijswijk waar ik woon, hebben we de vieste lucht van heel Nederland, daar worden we ziek van. Door nu groen en sociaal te kiezen kunnen we dat veranderen.

Snel meer eerlijkheid!

Het ergert mij dat pandjesbazen anderen verdringen op de woningmarkt. Ze schroeven de huren op terwijl ze nauwelijks belasting betalen. Verpleegkundigen en leraren doen bijvoorbeeld veel waardevoller werk, betalen eerlijk belasting over hun inkomen, maar kunnen geen huis vinden of goed rondkomen. Het systeem moet en kán eerlijker. Er moeten meer groene, sociale woningen komen. Mijn eigen gemeente Rijswijk wil dat gelukkig ook, maar de provincie moet dat ondersteunen met hun plannen.

Daarom stem je op de PvdA Zuid-Holland

Politiek gaat over keuzes maken. En de provincie maakt belangrijke keuzes. Over waar woningen komen en waar natuur, over waar wegen komen en waar fietspaden en ov. Of er duurzame, schone, betaalbare energie voor iedereen komt. Of we samen genieten van natuur en parken, of we het verkopen aan enkele mensen met geld.

  • Meer groene, sociale huurwoningen;
  • Meer groen en natuur in de buurt;
  • OV boven asfalt, meer fiets- en wandelroutes;

Ik steun de PvdA omdat de PvdA voor die sociale, groene toekomst staat. En het is gewoon een energieke club, die een echt antwoord biedt op ál die crisissen waar we na decennia rechts beleid jammer genoeg voor staan.

Naar een linkse meerderheid in de Eerste Kamer

En vergeet niet, met één stem heb je twee keer invloed. Een stem op de PvdA in Zuid Holland, is een stem op PvdA én GroenLinks in de Eerste Kamer. Samen kunnen we de grootste worden en dus zorgen voor sociaal en groen landelijk beleid, dat stemt mij hoopvol.

Zuid Holland eerlijk, groen en mooi: stem op Merel van Rooy, PvdA Zuid Holland.