Meer huizen voor Rijswijkers

Door Gijs van Malsen op 14 december 2023

Meer huizen voor Rijswijkers

Licht populistische titel wellicht, maar nu ik je aandacht heb: deze week hebben we als Gemeente Rijswijk de handtekening gezet onder een paar mooie stapeltjes papier.

foto: Gemeente Rijswijk

Samen met woningcorporaties Vidomes, Rijswijk Wonen en Habion hebben we de lokale prestatieafspraken ondertekend. Hier staat in wat de corporaties samen met de gemeente willen bereiken op het gebied van onder andere woningbouw, duurzaamheid en woningbouw.

Er is veel vraag naar betaalbare woningen. Vooral binnen het sociale segment (voor inkomens tot € 48.625,-). Daarom ben ik ook heel blij dat we nu ons “5-sporenplan” om de komende jaren veel meer sociaal te bouwen in de prestatieafspraken hebben vastgelegd. Om de 30% sociaal te behouden wordt het de komende tijd hard werken, maar nu gaan we er echt voor! Er staat niks minder dan de bestaanszekerheid van onze inwoners op het spel.

Nieuwe speler in het Rijswijkse is woningcorporatie Habion. Zij specialiseren zich in wonen met zorg voor ouderen. Ook in Grijswijk iets waar veel vraag naar is. En waar ik samen met Larissa Bentvelzen vanuit onze woonzorgvisie hard aan werk. Kers op de taart is dat ook Habion hun ambitie in Rijswijk verhoogd heeft en hier meer zorgwoningen voor ouderen wil bouwen.

Tot slot vond er deze week een bijeenkomst plaats met woningcorporaties, raadsleden, huurdersorganisaties, de schouwburg, Welzijn Rijswijk, de bieb, Trias, Centrum voor de Kunsten en het college om terug te blikken op een jaar vol mooie mijlpalen op het gebied van volkshuisvesting.

Van Wonen met een Plus (meer dan 600 woningen) tot de duizenden huizen die inmiddels verduurzaamd zijn. En we keken ook vooruit! Hoe gaan we onze ambitie in 2024 waarmaken? We schreven nieuwjaarsspeeches voor over een jaar waarin we de successen vierden.

En we werden ook nog eens heel goed verzorgd in het nieuwe wijkcentrum in Te Werve van Welzijn Rijswijk!

Al met al een weekje waar ik veel inspiratie en energie uit haal. We gaan hele mooie dingen doen voor Rijswijk en de Rijswijkers. Zodat ze allemaal een fijn en warm huis hebben. En ik heb daar heel veel zin in!

Gijs van Malsen
Wethouder Volkshuisvesting, Integratie, Emancipatie, Armoedebestrijding en Welzijn

Gijs van Malsen

Gijs van Malsen

Hallo, Rijswijk! Ik ben Gijs en ben wethouder in Rijswijk. Ik stel me graag even voor. Niet vies van cijfers Van huis uit ben ik sterrenkundige. Daarnaast ben ik ook nog bordspellenfanaat en hardloper. Maar vooral ben ik iemand die de feiten een warm hart toedraagt. Van cijfers ben ik dan ook niet vies, en

Meer over Gijs van Malsen