Max’ eerste keer! “MRDH? Wattuh?“

Door Max Stuijfzand op 6 juni 2022

Max’ eerste keer! “MRDH? Wattuh?“

De Metropoolregio Rotterdam Den Haag! Normale mensentaal: een grote organisatie die namens de Rijksoverheid veel investeert in (de omgeving van) Rijswijk, vooral in vervoer. Ik ben nieuw als fractie-assistent bij de PvdA, en afgelopen week mocht ik voor het eerst inspreken, over jawel… de MRDH.

Een brief van onze gemeente aan de MRDH
Het ging over een zogenaamde ‘zienswijze’: een brief van onze gemeente aan de MRDH over wat we als Rijswijk willen. Aan de gemeenteraad de vraag: wat moet Rijswijk zeggen tegen de MRDH?
Nou, volgens mij dus dit:

  1. Wat is de verhouding tussen de bijdrage van Rijswijk per bewoner aan MRDH en de investering in Rijswijk? Lees: Wat levert de MRDH op voor Rijswijkers?
  2. Wat zijn de toekomstige gevolgen van beschikbaarheid van OV-lijnen in Rijswijk n.a.v. verlaging bijdrage Rijk? Lees: Verdwijnen er OV-lijnen in Rijswijk? Dat willen we niet!
  3. Wanneer wordt de nieuwe agenda van de MRDH bekend gemaakt? Lees: Wat gaat de MRDH doen?
  4. De oplossing voor de vermindering van files op de A4 met de daarbij horende slechte luchtkwaliteit? Lees: Rijswijkers hebben recht op een niet ziekmakende leefomgeving!

De deurmat van de MRDH
Dit om deze brief van de gemeente Rijswijk hopelijk zo scherp mogelijk bij de MRDH op de deurmat te laten vallen. Zodat de MRDH ervoor zorgt dat Rijswijk voor ons lekker bereikbaar en leefbaar blijft. Ik hoor 7 juni terug van de wethouder hoe ze deze punten verwerken in de brief.

De eerste keer….
Hoe het was, als eerste keer? Eerlijk, best even spannend. Het is belangrijk goed voor jullie op te komen. Lijkt trouwens makkelijker dan het is, probeer zelf maar eens MRDH tien keer achter elkaar uit te spreken zonder erover te struikelen. Maar prachtig – en belangrijk – om te doen!

Nieuwsgierig naar de voortgang van dit dossier of wil je me iets meegeven? Stuur mij dan even een berichtje via:  [email protected]

Max Stuijfzand

Max Stuijfzand

Hierbij stel ik mezelf graag voor aan alle Rijswijkers. Mijn naam is Max Stuijfzand, en ik ben trotse man van Joyce. Wie is Max? Niet geboren maar wel getogen in Rijswijk, deels opgegroeid in de buurt van de Karel Doormanlaan (Huis te Lande) en de Albert Schweitzerlaan (Stervoorde). Als een van de eersten kwamen we

Meer over Max Stuijfzand