‘Marimbahal’ een combinatie van Sport, Wonen en Maatschappelijke voorzieningen

1 februari 2024

Afgelopen dinsdag was het dan eindelijk zo ver!

Na 14 jaar discussie in de gemeenteraad over de Marimbahal heeft zij ingestemd om een voorbereidingskrediet beschikbaar te stellen van € 100.000,= voor een haalbaarheidsonderzoek. Uit dat onderzoek zal moeten blijken of het voorgestelde scenario 3 – behalve (sociale) woningbouw en maatschappelijke voorzieningen ook een (wedstrijd) sportzaal mogelijk is op deze locatie,

De Rijswijkse PvdA heeft na een goede inhoudelijke discussie ingestemd met een eerste krediet om scenario 3 uit te laten werken en zullen deze opnieuw beoordelen wanneer deze in de raad wordt besproken. Voorwaarde voor de PvdA om in te stemmen met het voorstel van het college was dat naast meer ruimte voor sport ook de aandacht blijft voor sociale huurappartementen.  Sociale woningbouw blijft voor ons maar ook voor de coalitie een issue om de 30% te behouden in Rijswijk!

We wachten dus het haalbaarheidsonderzoek en de daar bijbehorende kosten voor dit plan af. Want het mag niet zo zijn dat middenhuur de ingeplande sociale huur gaat verdringen omdat de kosten van het plan alsnog tegenvallen. Deze voorwaarde is overigens in de motie opgenomen zodat ook wij konden instemmen.

Maar we zijn er natuurlijk nog niet!

In de tussentijd zullen wij aandacht blijven vragen voor de wijkfunctie van de Brede School, zeker in de periode van de sloop van de Marimbahal en nieuwbouw. Er gebeuren vanuit de bewonersorganisatie Muziekbuurt mooie dingen voor onze inwoners van de Muziekbuurt en daar buiten waar we zuinig op moeten zijn. Deze mogen niet ten koste van de ontwikkelingen rondom de Marimbahal stil komen te liggen.