Groetjes vanuit het Stadhuis

Door Gijs van Malsen op 9 juli 2022

M’n eerste dagen als wethouder zitten erop. En ik dacht ik stuur even een kort bericht vanaf Hoogvoorde. De eerste dagen zaten vol kennismakingen en besprekingen, dossiers die ingelezen moesten worden en de eerste paar afspraken buiten de deur. Wat me opvalt is hoe betrokken en bevlogen iedereen op het stadhuis is. De energie waarmee de ambtenaren zich op hun werk storten vind ik erg inspirerend.

Ook is het even wennen om na twee jaar thuiswerken een heel eigen kantoor te hebben. Het is verleidelijk om hier heel veel tijd door te brengen. Maar dat ga ik natuurlijk niet doen. Ik wil de komende tijd de wijken in, naar partners toe, de hort op. Zo veel mogelijk m’n gezicht laten zien in Rijswijk.

Ook heb ik al mijn eerste kennismaking met de raad gehad als wethouder. Heel anders om aan de andere kant te zitten. Het kaderdebat was de vuurdoop. Hierin werden de jaarstukken behandeld en de begroting voor het komende jaar.

Maar het was natuurlijk ook een aanleiding voor alle partijen om vragen te stellen over het coalitieakkoord en onze plannen de komende jaren. Uiteraard was de oppositie kritisch, maar ik was blij verrast door de constructieve houding die alle partijen leken te hebben. Er is veel te doen op mijn portefeuilles. Zo willen we binnenkort de opkoopbescherming voor woningen invoeren. En we stellen voor het einde van het jaar een nieuwe Welzijnsagenda op met daarin aandacht voor onder andere inclusie en eenzaamheid. En ik heb er zin in om daar samen met de rest van het college, de raad en de stad mee aan de slag te gaan!

Mocht je iets willen delen met me of vragen of tips hebben, neem gerust contact met me op. Ik loop sowieso minstens een keer per week hard in de buurt van het stadhuis. Dus loop een keer mee!

[email protected]

Gijs van Malsen
Wethouder Volkshuisvesting, Integratie, Emancipatie, Armoedebestrijding, Welzijn

Gijs van Malsen

Gijs van Malsen

Hallo, Rijswijk! Ik ben Gijs en ben wethouder in Rijswijk. Ik stel me graag even voor. Niet vies van cijfers Van huis uit ben ik sterrenkundige. Daarnaast ben ik ook nog bordspellenfanaat en hardloper. Maar vooral ben ik iemand die de feiten een warm hart toedraagt. Van cijfers ben ik dan ook niet vies, en

Meer over Gijs van Malsen