23 december 2021

Gijs van Malsen ‘De nieuwe lijsttrekker’

De nieuwe lijsttrekker
Hallo, Rijswijk! Ik ben Gijs. Allereerst vader van Roos en Maartje en man van Merel. En daarnaast ik ben lijsttrekker van de PvdA in Rijswijk. Ik stel me graag even voor.

Niet vies van cijfers
Van huis uit ben ik sterrenkundige. Daarnaast ben ik ook nog bordspellenfanaat, hardloper, ondernemer en IT-adviseur. Maar in de eerste plaats ben ik iemand die de wetenschap een warm hart toedraagt. Van cijfers ben ik dan ook niet vies, en ik dook er meteen in.

 

Maar die liegen er niet om
Eerlijk gezegd ben ik geschrokken. 1 op de 5 kinderen in Rijswijk leeft in armoede. 1 op de 10 mensen is laaggeletterd. Dat wij slechts 3% van onze energiebehoefte uit duurzame bronnen halen. Dat wij de op één na slechtste luchtkwaliteit van het land hebben. Dat slechts 1 op de 20 nieuwe woningen sociale bouw zijn. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Dat moet beter
Die cijfers moeten beter: ik wil schone lucht, fijn wonen voor alle portemonnees, en geen kind in Rijswijk zonder ontbijt naar school. Het is ongelofelijk dat dit niet vanzelfsprekend is. Hieruit volgen dan ook onze speerpunten voor deze campagne. De komende periode zal ik daar meer over uit de doeken doen.

En wat vind jij belangrijk? Ik zou het heel tof vinden als je contact met me opneemt. Dat kan via [email protected]