Een zonnige zomer voor iedereen!

Door Gijs van Malsen op 19 juli 2022
  1. Een zonnige zomer voor iedereen!

Foto Esther Fotografeert.

Bij stralend weer stond ik op een zeepkist. De renovatie van Park Hofrust was afgerond en ik had de kans om namens de gemeente wat te zeggen en het beheerplan in ontvangst te nemen.

De feestelijke ceremonie markeerde het einde van een lang traject waarin toegewijde inwoners, de gemeente, de provincie en ondernemers nauw hebben samengewerkt. Het resultaat is een prachtig stuk hoogwaardig groen midden in de stad. Een tuin met een gedachte erachter. Een verkoelende oase.

Één van de initiatiefnemers van Park Hofrust aan het woord. Foto door Esther Fotografeert.

Eerder mocht ik de zomerbarbecue openen bij de Titus Brandsmaflat. Hier hadden inwoners het initiatief genomen voor een Wijkestafette. Daarmee kan een inwoner samen met een horeca-ondernemer €350,- aanvragen en met hulp van Welzijn Rijswijk een etentje met de buurt organiseren.

Opening van de buurtbarbecue aan de Titus Brandsmaflat. Foto door Robert Heijdemann.

Allebei mooie evenementen die niet plaats hadden kunnen vinden zonder de tomeloze inzet van inwoners, ondernemers en de gemeente. Allebei leveren ze een positieve bijdrage aan het welzijn van de Rijswijker.

Maar beiden zijn ze ook afhankelijk van het initiatief van enthousiaste inwoners. Mijn ambitie is om ook de mensen die de tijd, de rust of de ruimte in hun hoofd simpelweg niet hebben, dit soort opstekers te gunnen. Voor het einde van het jaar stellen we daarom een nieuwe uitvoeringsagenda welzijn op. Hierin vertellen we hoe we de komende jaren werken aan onder andere het terugdringen van eenzaamheid, zorgen dat meer mensen mee kunnen doen en het ondersteunen van vrijwilligers en mantelzorgers.

We zullen ons als college de komende jaren inzetten voor meer kansengelijkheid in Rijswijk. Zodat iedereen kan genieten van een zonnige zomer. Ik hoop dat jullie ons daar scherp op houden!

Iets toe te voegen? Stuur me een mailtje op [email protected]

Gijs van Malsen
Wethouder Volkshuisvesting, Integratie, Emancipatie, Armoedebestrijding, Welzijn

Gijs van Malsen

Gijs van Malsen

Hallo, Rijswijk! Ik ben Gijs en ben wethouder in Rijswijk. Ik stel me graag even voor. Niet vies van cijfers Van huis uit ben ik sterrenkundige. Daarnaast ben ik ook nog bordspellenfanaat en hardloper. Maar vooral ben ik iemand die de feiten een warm hart toedraagt. Van cijfers ben ik dan ook niet vies, en

Meer over Gijs van Malsen