Nieuwe fractie

Door Privé: Malinche van der Hoog op 18 september 2021

Afgelopen 27 augustus heeft de fractievoorzitter van de Rijswijkse PvdA, Andy Kooy, zijn raadszetel om persoonlijke redenen opgegeven. Dat betreuren fractie en het bestuur van de afdeling.

De Kieswet schrijft voor dat de kiescommissie dan de eerstvolgende op de lijst zoals die is gekozen door de inwoners van Rijswijk, verzoekt of hij zijn wettige plek wil innemen.

De eerstvolgende op de lijst is de heer Krumeich. Hij heeft aangegeven om de zetel in te nemen, maar dit niet voor de PvdA te doen. Juridisch heeft hij deze vrijheid, maar het is in strijd met zijn belofte. Toen hij zich kandidaat stelde bij de laatste verkiezingen, heeft hij de afgesproken en beloofd de zetel aan zich voorbij laten gaan als hij niet namens de PvdA zitting zou nemen.

Bestuur en fractie zijn teleurgesteld in de integriteit van de heer Krumeich. Zij betreuren dat hij gekozen heeft om voor zichzelf en niet voor de PvdA in de Rijswijkse gemeenteraad plaats te nemen. Op deze wijze schaadt hij waar de PvdA voor staat en maakt hij de politieke situatie in Rijswijk nog complexer. Maar ook wordt het aanzien van de politiek met deze zetelroof geschaad. Het landelijk bestuur van de PvdA heeft aangegeven hem vanwege deze stap, conform artikel 4 van de partijstatuten, te royeren.

Het bestuur is trots op de fractie. Laura Maliepaard zal als fractie- assistent nog meer in beeld komen en Wil van Nunen zal zoals we dat van haar gewend zijn constructief en sociaal het gezicht van de Rijswijkse PvdA in de gemeenteraad blijven. Zij blijven zich hard maken voor goed onderwijs, woningen en werk voor de burgers van Rijswijk.

Namens bestuur en fractie Rijswijkse PvdA, Malinche van der Hoog, voorzitter.

 

 

Privé: Malinche van der Hoog

Privé: Malinche van der Hoog

In het verleden ben ik jarenlang zeer actief geweest binnen zowel JS als PvdA. Zo zat ik in het JS-bestuur in Groningen, draaide ik als opvolger met de fractie in Groningen mee en was ik voorzitter van de werkgroep Zorg in Den Haag. Nu woon ik met mijn man en dochter in Rijswijk en ben

Meer over Privé: Malinche van der Hoog