Ruime meerderheid voor nieuw Inclusie- en anti discriminatiebeleid

Door Gijs van Malsen op 16 oktober 2024

Racisme, seksisme, homofobie, validisme en andere vormen van discriminatie zijn helaas nog aan de orde van de dag. In Rijswijk is het aantal meldingen van discriminatie zelfs hoger dan in de rest van de regio. Het afgelopen jaar hebben schokkende incidenten van homofobie, islamofobie en femicide de stad meermaals opgeschrikt.

Werk aan de winkel dus!

Gisteren heeft de gemeenteraad in ruime meerderheid ons nieuwe Inclusie- en anti discriminatiebeleid vastgesteld. Met onder andere stadsgesprekken, regelmatige overleggen met verenigingen, een handreiking ervaringsdeskundigheid en meer aandacht voor discriminatie bij handhaving en de politie willen we de komende jaren bouwen aan een inclusiever Rijswijk. Een Rijswijk waar iedereen zichzelf kan zijn.

En als kers op de taart werd er een motie van GroenLinks aangenomen om Artikel 1 van de Grondwet permanent zichtbaar te maken in het Huis van de Stad.

Gelijkheid is geen feit maar een strijd. Een strijd die we moeten blijven voeren. Een strijd voor verbinding en solidariteit. In Rijswijk zetten we hem moedig voort! Doet u mee?

Gijs van Malsem

Wethouder Volkshuisvesting, Integratie, Emancipatie, Armoedebestrijding en Welzijn

Gijs van Malsen

Gijs van Malsen

Hallo, Rijswijk! Ik ben Gijs en ben wethouder in Rijswijk. Ik stel me graag even voor. Niet vies van cijfers Van huis uit ben ik sterrenkundige. Daarnaast ben ik ook nog bordspellenfanaat en hardloper. Maar vooral ben ik iemand die de feiten een warm hart toedraagt. Van cijfers ben ik dan ook niet vies, en

Meer over Gijs van Malsen