Door Gijs van Malsen op 17 juni 2024

PvdA Wethouder Gijs van Malsen over statushouders in Rijswijk

Schaarste verdelen.

🎂Je kunt de taart in zes stukken snijden, je kunt hem in twaalf stukken snijden. Als je alleen maar een mes hebt, kun je niet meer taarten bakken.

🔎Naar aanleiding van de plannen van het aankomende kabinet om de voorrang op sociale huurwoningen voor statushouders te verbieden deed Pointer (KRO-NCRV) onderzoek naar de gevolgen hiervan.

🔪Ik mocht aanschuiven bij NPO Radio 1 om het perspectief van de Gemeente Rijswijk te delen. Wat mij betreft leidt de discussie af van het onderliggende probleem: het aantal beschikbare woningen. In het bijzonder sociale huurwoningen. Tot dat is opgelost, blijft het schaarste verdelen. Er zijn veel groepen met urgente woningnood en daar hebben we allemaal voor te zorgen.

👟Statushouders (vluchtelingen met een verblijfsvergunning) hebben ook een huis nodig. En dan kun je ze beter zo snel mogelijk aan een goede start helpen, betoogde ook Jaco Dagevos in de uitzending.

🏡Vandaar dat we in Rijswijk op het Hof van Elsenburg hier hard mee bezig zijn. Hier wonen overigens naast statushouders ook 125 andere Rijswijkers die met spoed een woning nodig hebben.

🧮”Hoe sneller ik de taal leer, hoe sneller ik weer voor de klas sta.” vertelde een bewoner mij die in Turkije wiskundeleraar was. Nu helpen we hem door middel van vrijwilligerswerk de taal te leren, zodat hij weer snel aan een opleiding kan beginnen.

🌞Op die manier worden we er allemaal een klein beetje beter van.

PvdA Wethouder Gijs van Malsen over statushouders in Rijswijk

 

Gijs van Malsen

Gijs van Malsen

Hallo, Rijswijk! Ik ben Gijs en ben wethouder in Rijswijk. Ik stel me graag even voor. Niet vies van cijfers Van huis uit ben ik sterrenkundige. Daarnaast ben ik ook nog bordspellenfanaat en hardloper. Maar vooral ben ik iemand die de feiten een warm hart toedraagt. Van cijfers ben ik dan ook niet vies, en

Meer over Gijs van Malsen