Het welzijn van alle Rijswijkers, dat is mijn focus!

Door Gijs van Malsen op 9 november 2022

Gisteren is in de raad de begroting vastgesteld! Ik kan in het komende collegejaar werken aan hele concrete zaken. In de begroting van 2023 staat waaraan we het komende jaar geld willen uitgeven.

foto: Erwin Dijkgraaf

Deze hele collegeperiode ga ik mij inzetten voor het welzijn van alle Rijswijkers, dat is mijn focus. We werken naar een Rijswijk dat inclusief is. Een plek waar iedereen zichzelf mag en kan zijn. Waar mensen op een respectvolle manier met elkaar in gesprek durven te gaan. Daarnaast maak ik mij hard voor meer betaalbare woningen en het tegengaan van armoede in Rijswijk. Om deze doelen te bereiken ontwikkelen we onder andere verder met:

💶 Het laagdrempelig maken van diensten rondom financiële hulpverlening.

🤝 Het verder uitwerken van het inburgeringsbeleid, zodat nieuwkomers zo snel mogelijk hun plek vinden in de samenleving. Dit doen we door uitbouwen en voortzetten van regionale samenwerkingen.

😊 Het bestrijden van eenzaamheid, het tegengaan van overbelaste mantelzorg en het bevorderen van inclusie en vrijwilligerswerk.

⚡️ Het aanpakken van energiearmoede (samen met Mark Wit) en armoede in het algemeen.

🏠 Meer betaalbare woningen, waaronder meer sociale huur.

🌳 Vernieuwing en verbetering van Te Werve Oost en het verder voorbereiden naar een energiezuinige buurt met ruimte voor meer woningen en woonwensen (samen met Armand van de Laar).

Samen met collega’s Larissa Bentvelzen, Armand van de Laar, Mark Wit en Werner van Damme graag deze uitdaging aan!

Getoonde foto is genomen bij de Pride Photo Award tentoonstelling. Nog tot 24 november gratis te zien buiten bij de Rijswijkse Schouwburg!

Gijs van Malsen

Gijs van Malsen

Hallo, Rijswijk! Ik ben Gijs en ben wethouder in Rijswijk. Ik stel me graag even voor. Niet vies van cijfers Van huis uit ben ik sterrenkundige. Daarnaast ben ik ook nog bordspellenfanaat en hardloper. Maar vooral ben ik iemand die de feiten een warm hart toedraagt. Van cijfers ben ik dan ook niet vies, en

Meer over Gijs van Malsen