Fractievoorzitter

Andy Kooy

Dat de afdeling heeft besloten mij te benoemen tot lijsttrekker vind ik een grote eer. Ik heb er veel zin in.

Om mezelf even kort voor te stellen: Ik ben Andy Kooy, ik ben getrouwd met Liesbeth en wij hebben drie kinderen. Arthur is 13, Yvon is 11 en Hugo is 7. Sinds een jaar hebben wij ook een hond, Bob. We wonen in de wijk Steenvoorde Noord.

In 2014 trad ik aan als bestuurslid van de Rijswijkse PvdA en na korte tijd werd ik voorzitter van onze afdeling. Minder bekend zijn misschien de regionale activiteiten waar ik me voor heb ingezet. Zo was ik lid van het regionale voorzittersoverleg, dat diverse activiteiten organiseerde in het kader van de (landelijke) verkiezingen. Ook voor de Provincie ben ik actief binnen de PvdA. Eerst als afgevaardigde en onlangs nog als vertegenwoordiger vanuit PvdA Zuid Holland bij de “Landschapstafel”.

In de afgelopen vier jaar heb ik me daarnaast op maatschappelijk sociaal vlak ingezet. Zo ben ik bij Humanitas districtbestuurder geweest voor Zuid-Holland en Zeeland met de portefeuille opvoeden en opgroeien en de schakel naar enkele afdelingen.

Er is de komende jaren veel te doen voor de Rijswijkse PvdA. Er is genoeg dat beter geregeld kan worden voor Rijswijk en haar inwoners. Dat moeten we gewoon doen. Daar ga ik voor, daar zet ik mij voor in.