Yvonne op campagne nog 8 dagen te gaan

12 maart 2019

Kijk. Daar staan Hans Muiderman en ik voor de tentoonstelling van zijn werk en dat van de vormgever Erik Cox . Wat een prachtige titel en wat een lief gedicht Roetekavloemsamiep. Of is het een verhaaltje? Hoe dan ook: de letters dansen in de vitrines, het licht maakt vrolijk en de 90.000 gebruikers per jaar van de trams van de HTM, zien al 15 jaar Affiches als kunstwerken in deze openbare ruimte. Kunstspreiding.

Ik eer in Hans Muiderman alle mannen en vrouwen die niet stoppen met denken. Die tegen heersende opinies in nieuwe wegen durven in te slaan. Hans was een gepassioneerd directeur van wat vroeger de muziekschool was en later het Koorenhuis werd. Muziekscholen die zijn uitgekleed en weer moeten worden aangekleed als het aan mij ligt. Hans die na zijn pensionering een nieuwe carrière begon als schrijver. Het denken is niet stop gezet.

Nog even iets over de plek waar we staan voor de campagne 12 x 12x #12🌹

Het is de Affiche Galerij. Zo’n 90.000 mensen maken per jaar gebruik van de tramtunnel. En passant genieten die reizigers jaarlijks van affichetentoonstellingen. Ik ben er trots op dat ik die Affichegalerij ooit bedacht heb.

Samen met Hans geloof ik in de kracht van kunst. De Affichegalerij is een mooi voorbeeld van kunstspreiding. Een ouderwets woord maar nog steeds zó nodig.

Nog 8 dagen en dan mag u uw stem uitbrengen. Op denkers, en doeners en op mensen die dromen volhardend willen waarmaken.

Stemt u op mij? ❤️
Yvonne Hagenaars