Verbaasd over het AZC

Door Rick Krumeich op 11 maart 2018

Onze kandidaat-Raadsleden Andy Kooy (lijsttreker), Rick Krumeich (nr. 2), Wil van Nunen (nr. 3), Erik van der Veer (nr. 4) en Yvonne Hagenaars (lijstduwer) bezochten onlangs het AZC aan de Lange Kleiweg in Rijswijk

Rick verbaasde zich over wat hij zag, en maakte hierover een verslag.

“Dit verslagje gaat niet over cijfers, procedures of scherpe en ingewikkelde politieke tegenstellingen. Het gaat over hard werkende mensen van het COA en over vluchtelingen die stinkend hun best doen om leed te verwerken en in Nederland aan de slag te gaan.

Tijdens ons werkbezoek van maandag 26 februari, van 10.00 tot ongeveer 12.30 uur waren er rond de 400 (maximale capaciteit 500) vluchtelingen gehuisvest. We kregen een inkijkje in de achtergronden van vluchtelingenverhalen. Maar als je dan ziet hoe keurig, sober en verbluffend stil het was op deze locatie, verbaasde mij dat! Daarmee voldeed dit bezoek niet aan het negatieve beeld dat ik had. Vooraf had ik namelijk “de pet opgezet” van een argwanende burger, die toch maar een paar honderd niet westerse vreemdelingen ongevraagd als buren naast de deur kreeg in 2015.

Baukje van Dijk (locatie manager) en Guy Lodt (casemanager) hebben een duidelijk beeld kunnen scheppen hoe er om wordt gegaan met “gedwongen uitzetting” en overtreden van AZC huisregels etc. Deze procedures en de handhaving hiervan blijken netjes te lopen en er is intensief contact met B&W en politie als dat nodig is.

Toch ga ik er maar vanuit dat mijn toekomstige politieke collega’s op “aardig rechts” dit beeld van mij niet zomaar willen geloven. Mijn oproep aan hen is dan ook; zoek ook contact met dit AZC en/of buurtbewoners en laat jezelf informeren!

Ik wil Baukje danken voor en Guy hartelijk de informatie en rondleiding.”

Rick Krumeich

Rick Krumeich

Uit volle overtuiging heb ik de keuze gemaakt om mij te kandideren voor het raadlidmaatschap voor de PvdA Rijswijk. Ik ben dan ook erg blij met mijn plaats op de lijst. In mijn studententijd heb ik een tijd lang als (stagiair)beleidsmedewerker gewerkt en sindsdien is mijn politieke interesse nooit weggeweest. Door toenemend populisme en vooral

Meer over Rick Krumeich