Rijswijk heeft ruim aanbod aan middelbaar onderwijs op niveau!

Door Wil van Nunen op 18 maart 2018

Op de site van #LPRijswijk lezen we dat de gemeente Rijswijk middelbare scholieren ‘weinig tot niets’ te bieden heeft. De partij maakt zich zorgen over het aanbod en het niveau van middelbaar onderwijs in Rijswijk. Ik verbaas me over en erger me zeer aan deze uitspraak.

Kijken we naar het aanbod in onze gemeente dan varieert dat van praktijkonderwijs t/m gymnasium en HB-onderwijs. De examenresultaten van bv. het Rijswijks Lyceum en het Vredenburch College liggen op het landelijk gemiddelde niveau. Helemaal niets mis mee dus!

Na een ingrijpende renovatie is het Rijswijks Lyceum/Vredenbuch College in een licht en transparant gebouw gehuisvest met allerlei faciliteiten voor modern ingericht onderwijs.
En ja, al vele jaren zitten er veel leerlingen uit Den Haag op de Rijswijkse middelbare scholen. Die trend kunnen echter alleen de Rijswijkse ouders (en hun kinderen) zelf keren! We hebben vrijheid van schoolkeuze en op korte afstand van Rijswijk is er inderdaad ook veel aanbod.

Hoe zal een docent, die iedere dag op een van de Rijswijkse scholen het beste uit de leerlingen probeert te halen, zich voelen, als hij/zij in het #LPRijswijk programma leest, dat aantrekkelijk, goed middelbaar onderwijs nagenoeg ontbreekt in Rijswijk??

 

 

 

Wil van Nunen

Wil van Nunen

Ik ben Wil, en ik wil nu net als toen ik meer dan tien jaar geleden als raadslid voor de PvdA begon, een rechtvaardig Rijswijk. Al veel bereikt… De PvdA in Rijswijk is één van de oudste van het land: al meer dan 110 jaar zetten we ons in voor een sociaal Rijswijk waar iedereen

Meer over Wil van Nunen

Waar ben je naar op zoek?