Door Jos Bolte op 18 september 2017

PvdA stelt vragen parkeren Esdoornstraat

Tijdens de raadsvergadering van donderdag 21 september 2017 zal ons raadslid Jos Bolte mondeling vragen stellen inzake het parkeren in de Esdoornstraat.  Onze fractie is door meerdere bewoners van de Esdoornstraat benaderd over het recent ingevoerde parkeerregime. Hierdoor kunnen bewoners niet meer in het gedeelte voor hun huizen parkeren tussen 18.00 en 24.00 uur op maandag t/m zondag. Hoewel er begrip is voor het feit dat er een parkeerregime nodig is in verband met de aanwezigheid van “De Ottoburg” begrijpen mensen niet dat ze niet of nauwelijks meer zelf in hun straat kunnen parkeren. Zeker aangezien er nu regelmatig parkeerplaatsen ongebruikt blijven waar bewoners met vergunning niet mogen staan.

De PvdA fractie stelt hierom de volgende vragen aan het college:

  1. Is het college bekend met de problemen die bewoners van de Esdoornstraat hebben met het nieuwe parkeerregime?
  2. Heeft het college begrip voor deze bewoners en is het bereid om het regime zodanig aan te passen dat bewoners van de Esdoornstraat met vergunning in hun eigen straat kunnen parkeren?
  3. Is het parkeerregime ook nodig in de weekeinden als er (nauwelijks) activiteiten zijn in de avonduren in de Ottoburg?
  4. Het invoeren van parkeervergunningen is toch juist bedoeld om parkeerplaatsen te creëren voor de bewoners?
  5. Is het misschien een (gedeeltelijke) oplossing als het gedeelte vanaf de voormalige bibliotheek richting de Lindelaan (waar dus geen huizen staan) als parkeer gebied voor mensen van buiten af aangewezen, zodat het gedeelte bij de huizen voor de bewoners zelf beschikbaar blijft om te parkeren?

Jos Bolte

Vragen 20170921  Parkeren Esdoornstraat