Door Yvonne Hagenaars op 7 juli 2017

Klimaatverandering?

Hagelstenen zo groot als golfballen, tropische dagen in een gewone junimaand en stormen in juli die we kennen uit de herfst.  De machtigste man van de wereld ontkent echter dat er een klimaatprobleem is. Wij als Rijswijkse PvdA niet. Daarom steunen wij van harte alle initiatieven om Rijswijk groener te maken en daarmee klimaatbestendiger. Onze zorgen over de luchtkwaliteit hebben wij  – zie onze begrotingsbijdragen – al in de vorige perioden geagendeerd. Het mag daarom dan ook alleen maar verbazing wekken dat mijn PvdA- motie tegen de bomenkap op de Generaal Spoorlaan slechts door uw PvdA en het CDA werd gesteund!

Van deze nieuwsflits maak ik ook graag gebruik drie overlegvormen onder de aandacht te brengen die in het dagelijkse gevecht om media-aandacht, zelden opvallen. Waar je geen vrolijke plaatjes van ziet op Facebook, Twitter of Instagram. Maar waar wel hard gewerkt wordt aan Rijswijk.

ODH: Omdat ik namens Rijswijk ben afgevaardigd in de rekeningencommissie van de Omgevingsdienst Haaglanden heb ik ook daar aandacht kunnen vragen voor het feit dat geld besteed aan extra controles op milieu- onvriendelijke bedrijven zeker geen weggegooid geld is. Of dat geen bijdrage aan het milieu is!

MRDH: Als vertegenwoordiger van Rijswijk zit ik in de Metropool Regio Den Haag Rotterdam in de adviescommissie vervoer. Als het vervoer van en naar een halte aangenaam en makkelijk is voor reizigers, dan blijkt dat mensen bereid zijn de auto te laten staan. Voor verbetering van en aandacht aan die zogenaamde ‘first en lastmile’ heb ik, samen met de wethouder van Vervoer  namens Rijswijk regelmatig opmerkingen gemaakt en vragen gesteld. Daarnaast blijkt dat als de aansluiting voor de fiets prettig is, fietsers bereid zijn extra kilometers te fietsen. Ook op die manier kan ik daadwerkelijk bijdragen aan verbetering van het klimaat.

Auditcommissie:

En in deze nieuwsflits ook een tipje van de sluier van de Auditcommissie. Een commissie waar ik weliswaar namens de PvdA het woord voer, maar waar ik als voorzitter wordt geacht geen mening te hebben ;-)) Ik leid de vergadering in goede banen en moet er onder andere voor zorgen dat er een inhoudelijk en niet-politieke brief komt, als advies aan de Raad. Naar aanleiding van de Najaarsrapportage en de Kadernota heeft deze commissie geadviseerd om een nul-meting te laten verrichten naar de cyber-veiligheid van onze gemeente en daar vervolgens beleid op te gaan voeren.  Met de ervaringen van de afgelopen weken – denk aan het stilliggen van de Maasvlakte door een cyberaanval –  voorwaar geen overbodige vraag. En een in het belang van ál onze Rijswijkse inwoners.

Zomer

En dan is het nu echt zomer. Ik wens iedereen vooral een rustige zomer. En ik wens dat we snel een nieuw kabinet hebben. Wat mij betreft minder rechts dan wat er nu dreigt. Inmiddels blijven wij In Rijswijk onverminderd strijden voor een verbonden samenleving waar iedereen meetelt. Ook in de vakantie!

Yvonne Hagenaars

 

Yvonne Hagenaars

Yvonne Hagenaars

Geboren als Lemaire ga ik al jaren door het leven als Yvonne Hagenaars. Op mijn zeventiende ben ik ge-echt. Geboren worden en opgevoed als Indisch kind in een wit gezin, heeft mijn leven gekleurd. Vaak uitgescholden voor spleetoog en tijdens de treinkaping voor vuile Molukker. Deze achtergrond heeft mij allergisch gemaakt voor discriminatie, voor uitsluiting,

Meer over Yvonne Hagenaars